Selecteer een pagina

3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen winkelgebied Dierenselaan/Apeldoornselaan

Keurmerk-KVOIn 2015 ontving het winkelgebied, de gemeente, de politie en de brandweer de 3e ster in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Hiermee is de reeds in 2009 aangegane inspanning om samen te werken aan veiligheid en leefbaarheid in het winkelgebied Dierenselaan/Apeldoornselaan voor twee jaar bestendigd.

Om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten sloten winkeliersvereniging Winkelhart Bergeijk, de gemeente Den Haag, de Brandweer en de Politie in mei 2009 het eerste convenant KVO Winkelgebied. Het Keurmerk kent een landelijke certificering in de vorm van het toekennen van sterren. In 2009 ontving het winkelgebied zijn eerste ster en in 2011 volgde de tweede. Met het toedelen van de derde ster bevestigde het CCV dat het winkelgebied voorop loopt in het creëren van een veilig winkelgebied door een goede samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer en ondernemers. Er wordt permanent aandacht aan het winkelgebied besteed en snel gehandeld wanneer nodig.

Juist in deze lastige economische tijden is het belangrijk dat een winkelgebied veilig is: de ondernemer moet zich geen zorgen hoeven te maken over veiligheid in en om zijn onderneming en de consument moet zijn inkopen veilig kunnen doen. Boodschappen doen in het winkelgebied moet aantrekkelijk en minimaal net zo veilig zijn als het shoppen op internet. Alleen dan blijft het winkelgebied haar grote aantrekkingskracht behouden. Met het KVO  willen alle deelnemende partijen hier hun steentje aan bij dragen. Door te informeren, te reageren, samen te werken en constant op zoek te blijven naar mogelijke verbeteringen. Het KVO zal zich de komende jaren richten op onderwerpen die specifieke aandacht vragen. Partners zijn samen op weg naar de 4e ster!